Bedrijfsfietsen en Fietsprojecten

Fietsplan fiets kopen? Wij kunnen u helpen met de bedrijfsfiets!
Vanaf het najaar van 2015 heeft u verschillende mogelijkheden waarmee u een fiets kunt aanschaffen met belastingvoordeel! Sinds het afschaffen van het bedrijfsfietsplan (1 januari 2015) kunt u een fiets met belastingvoordeel aanschaffen onder de werkkostenregeling (WKR). Binnen deze regeling kan uw werkgever er voor kiezen u de mogelijkheid te geven een fiets te kopen en te betalen uit uw bruto salaris. Voor de werkgever zijn hier regels aan verbonden en geldt er een beperking voor de hoogte van het bedrag.

Optimale service en begeleiding door Top Bikes
Wij adviseren u graag over de mogelijkheden van de aanschaf van een bedrijfsfiets via het de WKR regeling. U bent hiervoor van harte welkom in de showroom. Verstandig is om de onderstaande stappen even door te lezen zodat u niet voor verrassingen komt te staan.
 

Een fiets kopen via de WKR
De methode waarop u een fiets aanschaft via de WKR is als volgt:

Stap 1: Informeer bij uw werkgever
Vraag uw werkgever óf en voor welk bedrag u een fiets mag aanschaffen binnen de WKR. Uw werkgever kan de administratie zelf beheren of werken met een bemiddelaar zoals NFP FiscFree of BFN.

Stap 2: Zoek uw nieuwe fiets uit
Bekijk ons Fietsaanbod en zoek uw nieuwe fiets uit. Wanneer u een fiets ziet die meer kost dan dat de WKR van uw werkgever toestaat dient u het meer bedrag netto te betalen.

Stap 3: De betaling
De betaling hangt af van uw werkgever. Vraag dus aan uw werkgever wat voor de u de juiste optie is:

  • U betaalt zelf en declareert (u kiest de door u gewenste betaalmethode)
  • Uw werkgever betaalt de factuur (deze laat u opmaken in onze winkel).
  • Betaling loopt via een bemiddelaar. U krijgt formulieren die wij invullen.
     

Wat zijn eventuele kosten?
Zowel NFP/FiscFree als BFN faciliteren het gehele WKR traject en rekenen hier een vergoeding voor. Er kan ook nog een eventuele restprijs ontstaan als de prijs van de fiets de uitkering en/of de vergoeding van uw werkgever overschrijdt. Zodra deze vergoeding en de eventuele restprijs door u aan Top Bikes zijn overgemaakt, wordt de fiets uitgeleverd.

Zijn er extra eisen aan verbonden?
De Belastingdienst stelt geen nadere eisen meer waaraan medewerkers moeten voldoen om een fiets van de zaak aan te schaffen. Als werkgever bepaal je zelf de spelregels; zoals hoe vaak medewerkers een nieuwe fiets kunnen krijgen, welk deel van het aankoopbedrag je vergoedt, het type fiets (mag ook een elektrische fiets zijn) en de aard van het gebruik (alleen voor woonwerk- en zakelijke ritten of ook privégebruik).

Wat als ik binnen de looptijd van de lening verander van werkgever?
Verander je van werkgever voordat de lening is afgelost, dan betaal je het openstaande bedrag in een keer af aan je werkgever. Tenzij daar andere afspraken over zijn gemaakt.

U bent van harte welkom in de showroom
Wilt u meer weten over de aanschaf van een Trek stadsfiets, sportfiets of Elektrische fiets in de WKR regeling? U bent van harte welkom!
 

Heeft u vragen?
Neem gerust contact op met ons of kom langs in onze showroom. Wij helpen u graag.

                            

Topbikes.nl
Elandstraat 89
2513 GM   Den Haag

info@topbikes.nlOpeningstijden

Maandag   Gesloten
Dinsdag   9:00 - 17:30
Woensdag   9:00 - 17:30
Donderdag   9:00 - 17:30
Vrijdag   9:00 - 17:30
Zaterdag   9:00 - 17:00
Zondag   Gesloten     
       

De beste merken op fietsgebied in onze winkel in Den Haag

De professional met de beste service.

Trek fietsen met service pakket of extra korting

Professionele werkplaats. Zonder afspraak en leenfietsen beschikbaar